Vrtić u Vrhu

kids read

Obilježili smo Tjedan otvorenih vrata vrtića

U vrtiću u Vrhu izrađivali su se ražnjići od raznovrsnog voća. Djeca su rezala i slagala voćne štapiće koje smo kasnije u slast pojeli. Obrok smo obogatili zdravim smutijem u koji smo, osim voća, ubacili i malo špinata i orašastih plodova.

Pobrinuli smo se da okoliš našeg vrtića još više zablista. Rezultat se vidi na slikama.

Roditelji i sumještani pridružili su nam se u aktivnosti te smo od ukusnog povrća, jaja i voća izradili finu dekoriranu platu. Najviše oduševljenja, ali i spretnost, djeca su pokazala u čišćenju jaja te izradi snjegovića.

Već tradicionalno, posljednjeg dana otvorenih vrata trudimo se mještanima prenijeti poneku eko poruku. Ove godine ona se odnosila na podizanje svijesti o važnosti zdrave prehrane kao i važnosti vlastitog uzgoja hrane. Uz dijeljenje eko poruka, djeca su pitala sumještane imaju li vlastiti vrt, što su sve posijali i posadili te na kraju poručila da i dalje ustraju u tome jer žele da živimo zdravo. 

tov vrh 2           tov vrh 1 tov vrh 3 tov vrh 4 tov vrh 5 tov vrh 6

Proveli smo protupožarno vježbu s djecom kojoj je cilj pripremiti i osposobiti djecu da se u realnim situacijama opasnosti znaju primjereno ponašati. Vježba je uspješno provedena, djeca su brzo slijedila upute odgojiteljica nam je bilo potrebno manje od minute da sva djeca izađu izvan zgrade i budu na sigurnom.

vrh- protupoarna

 

 

U nastavku pročitajte što odgojiteljice kažu o božićnim aktivnostima u vrtiću...

Božić u našem vrtiću

vrh boi 1  vrh boi 2  vrh boi 3  vrh boi 4

vrh boi 5  vrh boi 6

vrh boi 7  vrh boi 8

vrh boi 9