Vrtić u Polju

kids read

Vrtić u Polju obilježio 40 godina rada

Ove je godine vrtić u Polju, područni vrtić „Katarine Frankopan“, proslavio 40. rođendan te je za tu prigodu organizirana svečanost na kojoj smo ugostili brojne uzvanike. Zanimljivo je da je svečanosti prisustvovala prva generacija djece koja danas već odgaja svoju djecu u tom istom vrtiću. Mnogošto se od 1976. godine, odnosno u proteklih četrdeset godina promijenilo… Vrtić je započeo s radom u prostoru tadašnje Osnovne škole s jednom skupinom djece na poludnevnom boravku. Iako je vrtić bio namijenjen za boravak djece s područja Dobrinjštine, organizira se prijevoz u vrtić i za djecu iz Malinske budući da Malinska tada još nije imala vrtić, a potrebe roditelja za čuvanjem djece su postojale.

Uočavanjem sve veće potrebe za cjelodnevnim boravkom djece, nakon dvadesetogodišnjeg rada, vrtić pruža uslugu cjelodnevnog boravka.

Budući da naredne godine donose sve veću potrebu za proširenjem kapaciteta, tijekom ljeta 2015. godine pristupa se temeljitoj obnovi zgrade te se ona stavlja u potpunosti u funkciju korištenja te se cjelokupni interijer prilagođava potrebama djece predškolske dobi.

Sa radom započinje još jedna skupina te je cjelokupni kapacitet vrtića znatno povećan. Danas vrtić broji 40-ak djece u dvjema odgojnim skupinama s pet zaposlenih odgojitelja, kuharicom i spremačicom. Vrtić se može ponositi idealnim prostornim i materijalnim uvjetima te visokim pedagoškim standardima i opremljenošću što rezultira vrlo kvalitetnim boravkom djece u vrtiću u odgojnom i obrazovnom smislu. Proširenje kapaciteta vrtića uvelike je pomoglo da općina Dobrinj riješi poteškoću većeg broja neupisane djece zbog nedovoljnog kapaciteta vrtića. Danas vrtić prima sve mališane te ostaje i poneko slobodno mjesto, a ova je činjenica još bitnija i iz razloga što Općina iz godine u godinu broji sve više mališana.

Zahvaljujemo odgojiteljicama i čitavom kolektivu na lijepoj i veseloj svečanosti kakva se i očekuje u vrtiću, a djeci čestitamo na izvedenim nastupima.  Načelniku općine Dobrinj gosp. Nevenu Komadini zahvaljujemo na dugogodišnjoj kvalitetnoj suradnji i podršci u brizi za kvalitetan rad vrtića.  

40. god. vrtia Polje polje 40

Izlet u Ivaninu kuću bajki

U petak, 12.5. DV Polje uputio se u Ogulin u posjet Ivaninoj kući bajki povodom provedenog projekta "Priče iz davnina". Cilj izleta bio je upoznati djecu sa sa pisanim djelima i likom Ivane Brlić- Mažuranić te njezinim kulturnim nasljeđem. Pri dolasku u Ogulin djeca su potražila ogulinskog "diva" koji spava dugi san-planinu Klek. Nakon toga posjetili smo Ivaninu kuću bajki gdje nas dočekuje "patuljak" koji nas vodi kroz razgledavanje kuće. Pogledali smo kratki animirani film o Ivaninom djetinjstvu, igrali se na interaktivnom zidu, virili kroz ključanice, proučavali dodirne ekrane, slušali priče u "čarobnom drvetu",  probudili Bjesomara i razgovarali s njime. Posjetili smo i obližnji park koji je obilovao spravama. Nakon ručka u pizzeriji pogledali smo Đulin ponor i uputili se natrag na otok.

polje izlet 1 polje izlet 2 polje izlet 3 polje izlet 4 polje izlet 5 polje izlet 6 polje izlet 8 polje izlet 10 polje izlet 11

Obilježili smo Tjedan otvorenih vrata vrtića

U vrtiću u Polju Tjedan otvorenih vrata tematski je obilježen izradom tradicionalnih domaćih jela koja se izrađuju sve rjeđe, odnosno samo za posebne prigode. Kako bi barem malo pridonijeli da otmemo zaboravu ova vrijedna jela, u vrtiću smo pravili domaći sir. Dok su ga pojedina djeca stavljala u kalup, druga su crtala domaće životinje koje daju mlijeko. Uz pomoć mama, nona i jednog jasličara uživali smo u izradi šurlica i makaruna. Razumljivo je da nismo zaobišli ni tradicionalna jela presnoc i kroštule koje smo uz pomoć marljive školarke Karoline i mama razvaljali, ispekli i sa zadovoljstvom kušali.  

tov polje 1 tov polje 2 tov polje 3 tov polje 4 tov polje 6 tov polje 7 tov polje 8

Sretan Uskrs žele vam Sovice!

polje uskrs polje uskrs1

Obilježili smo Svjetski dan osoba s Down sindromom (21. ožujka)

down sindrom1  down sindrom2 down sindrom3

Maškare u našem vrtiću

mes polje mes polje 1   mes polje2 mes polje 4   mes polje 5 mes polje 6  mes polje 7 mes polje 8  mes polje 9

Sadimo pšenicu na blagdan sv. Lucije

polje- lucinja

 

Zahvaljujemo roditeljima na ugodnom druženju povodom obilježavanja blagdana!

polje- druenje

polje- druenje1

polje- druenje3

polje- druenje4 

polje- druenje5

polje- radionica          polje- radionica1

 

 

Jutarnji krug u skupini "Sovice"

polje- jutarnji krug    polje- jutarnji krug1