Vrtić u Omišlju

kids read

Obilježili smo Tjedan otvorenih vrata vrtića

Vrtić u Omišlju proveo je kreativnu radionicu izrade eko kućice od tetrapaka i izrade zmajeva s djecom i roditeljima. Izrađenu kućicu prijavit ćemo na natječaj u sklopu projekta „Eko paket“, a u organizaciji Udruge Lijepa naša. Zahvaljujemo načelnici Mireli Ahmetović što nam se pridružila u ovoj aktivnosti!

Povodom Dana planeta Zemlje organizirali smo druženje djece, roditelja i odgojitelja uz prigodni program. Odgojiteljice su za djecu i roditelje izvele priču „Tužni Smećko“ koja je tematski povezana s nizom aktivnosti vezanim uz odvajanje otpada. Otpjevali smo eko himnu uz svirku gitare odgojiteljice Brune Petrov, a proljetnu pjesmu otpjevali smo u pratnji harmonike odgojiteljice Željke Veber.

Kako nam vrijeme nije dozvoljavalo boravak na igralištu, sportske igre održali smo u dvorani vrtića. U svim disciplinama bio je veliki odaziv roditelja, a najmlađi jasličari okušali su se u nošenju jaja na žlici te su vrlo uspješno savladali zadatak! Posebnu pohvalu zaslužuju roditelji: Sladić, Baković i Potočnik koji su sudjelovali u svim natjecateljskim igrama.

Zadnji dan Tjedna otvorenih vrata vrtića u jutarnjim smo satima imali radionicu uređenja cvjetnjaka i bojanja žardinjera. 

 

tov omialj 1 tov omialj 2 tov omialj 3 tov omialj 4 tov omialj 5 tov omialj 6

Uživali smo u kazališnoj predstavi Wanda Lavanda u Gradskom kazalištu lutaka u Rijeci.

omialj wanda omialj wanda1

Obilježili smo Svjetski dan osoba s Down sindromom

down sindrom omialj

Nekoliko sličica o tome kako smo obilježili mesopust..

mesopust omialj mesopust omialj 1 mesopust omialj 2  mesopust omialj3

Radionica filcanja vune

Djeca, roditelji i odgojiteljice naučili su kako napraviti zvončiće od filcane vune. Svoje vještine filcanja i dalje ćemo usavršavati, a izrađeni motivi moći će se vidjeti na izložbi u krčkoj galeriji Decumanus krajem ožujka.

omialj filcanje  omialj filcanje1

Uključili smo se u obilježavanje dana borbe protiv vršnjačkog nasilja koji se obilježava zadnju srijedu u veljači.

ruiaste majice- omialj

Provedena je edukacija djece u godini prije polaska u školu u području zaštite i spašavanja. Više u članku koji slijedi..

Edukacija zaštite i spašavanja

Posjetili su nas dragi gosti- maškarana udruga Babani s kojima smo plesali i zabavljali se. Rekli su nam da se jaaako vole maskirati i da se zato zovu Babani, što znači "strašne maske". Hvala im na ugodnom druženju i dobrodošli ste i dogodine!

omialj- babani  omialj- babani1

Druženje s roditeljima povodom obilježavanja blagdana

 

Zahvaljujemo roditeljima na ugodnom druženju na božićnoj radionici!

omialj- boi

  HAK i MUP proveli edukaciju djece starijeg uzrasta "Sa zebrom sigurno u školu"

 omialj- hak  omialj- hak1

 

U članku koji slijedi saznat ćete na koji način u vrtiću provodimo proslavu zdravih rođendana te kojim se projektima bavimo...

vrtićke aktivnosti

zdravi roendani

Uživali smo u predstavi lutkarskog kazališta Kvak- "Božićna slagarica".

omialj kazalite omialj kazalite 1

Mnoštvo aktivnosti u obilježavanju Dana kruha