Vrtić u Njivicama

kids read

Obilježili smo Tjedan otvorenih vrata vrtića

U vrtiću u Njivicama u utorak je zbog kiše odgođeno uređenje povrtnjaka (koje će se provesti naknadno), a uređeni su cvjetnjaci na balkonima vrtića. Zahvaljujemo Turističkoj zajednici i roditeljima na donaciji sadnica.

U poslijepodnevnim satima odgojiteljice su za roditelje i djecu pripremile prezentaciju o provođenju "Zdravih rođendana u vrtiću" nakon čega smo zajedno degustirali izrađene slastice.

Vrtićka je skupina na obližnjem igralištu organizirala Olimpijadu te smo kroz razne motoričke aktivnosti promicali važnost tjelesnog vježbanja još od najranije dobi. 

Tradicionalno smo prošetali do Njivica zajedno s roditeljima, načelnicom Općine Mirelom Ahmetović i ostalim zainteresiranima. Putem smo dijelili eko poruke, a dolaskom u Njivice obitelj Kurtiši nas je počastila sladoledom i kavom. Zahvaljujemo!

 

tov njivice 1 tov njivice 2 tov njivice 3 tov njivice 4 tov njivice 5 tov njivice 6

U potrazi za proljetnicama

U našem neposrednom okolišu postoje male cvjetne oaze u kojima obožavatelji prirode posebno brinu o cvijeću i pticama.  Jednoga dana posjetili smo vrt gospođe Merdić. U tom smo vrtu mirisali proljetnice, nježno dodirivali njihove meke cvjetove, hranili ribice i vidjeli kućice za ptice slične onoj koju smo i sami napravili. To je bio poticaj da dogovaramo aktivnosti kako možemo urediti naše cvjetnjake.

Eko Proljetnice

Proljeće smo dočekali u šumi. Pronašli smo mornariće, jaglace, ljubičice, šumarice, različke, šafrane , maslačke i tratinčice.

Ništa  nije ljepše od penjanja po stablima, ležanja na suhom lišću i mirisanja proljetnica. Proljeće dobro nam došlo!

Proljee smo doekali u umi

Maškare u našem vrtiću

mesopust njivice mesopust njivice1   makare njivice 4mesopust njivice1 makare njivice 5

Centar za istraživanje o prirodi pretvorio se u centar za igru o svemiru. "Putujemo" svemirom, "upoznajemo" vanzemaljce i "osvajamo" nove planete. Istražujemo svjetlost i zvuk i na taj način aktiviramo naša senzorna osjetila.

 

aktivnosti kijac

Itradili smo nove kulise za igru kostimiranja. Utvrda i gusarski brod omiljena su mjesta za igru uloga.

kostimiranje 

Evo kako mi u jaslicama slavimo zdrave rođendane...

zdravi ro- njivice     zdravi ro- njivice1

 

Zahvaljujemo načelnici Općine Omišalj na odvojenom vremenu za zajedničko druženje!

naelnica1  naelnica2

 

NAPRIJED NAŠI RUKOMETAŠI!! Jaslički vatreni navijači!!

njivice rukomet

Što se radi u vrtićkoj skupini?

Naše aktivnosti...