Vrtić u Malinskoj

kids read

Otvoren novi vrtić u Općini Malinska- Dubašnica

Na ponos Općine Malinska- Dubašnica i Dječjeg vrtića „Katarine Frankopan“ 31. kolovoza 2017. otvorena su vrata novoizgrađenog dječjeg vrtića u Malinskoj. U samom centru Malinske niknula je velebna zgrada te su, nakon dugog iščekivanja, naši najmlađi dobili ono što zaslužuju- kvalitetne prostorne i materijalne uvjete za bezbrižno i sigurno odrastanje uz igru i učenje.

Objekt je namijenjen za dvije jasličke i četiri vrtićke skupine, što za sada zadovoljava potrebe lokalnog stanovništva, ali je predviđeno da prema potrebi vrtić može povećati brojčano stanje djece iz razloga što postoje još dvije sobe namijenjene za dnevni boravak.    

Uzimanjem dugoročnog najma vrtiću pripada dodatna zelena površina i jedan pravi „drmunić“ koji će se urediti 2018. godine, što predstavlja dodatni potencijal i bogatstvo prostornih uvjeta vrtića.    

Koliko ovaj novi prostor omogućuje bogatstvo sadržaja dječje igre i bezbrižnog odrastanja najbolje pokazuju fotografije... 

BRU 3757     BRU 3913 

FB IMG 1504876195141 FB IMG 1504876366689

 

 

Doviđenja vrtiću i na svemu ti hvala

Druženje predškolaraca i njihovih roditelja održano je 7. lipnja 2017.g. Pjesmom, igrom i plesom pokazali smo mali dio odgojno-obrazovnog programa provedenog u ovoj pedagoškoj godini. Veliko hvala svim roditeljima što su svojim prisustvom uveličali naše zajedničko druženje. Predškolarci su za uspomenu dobili i prigodne darove i diplome.

Djeca i odgajateljice zahvaljuju roditeljima i vanjskim suradnicima na uspješnoj suradnji tijekom protekle pedagoške godine. Posebno smo sretni što smo imali priliku razvijati zajedničko prijateljstvo i ljubav kroz druženje i igru. Odlazimo, ali vrtić nećemo nikada zaboraviti jer će nam proživljeni trenuci ostati zauvijek u našim srcima.

Odgajateljice dječjeg vrtića „Katarina Frankopan“, Malinska

malinska zavrna 1 malinska zavrna 2 malinska zavrna 3 malinska zavrna 4 malinska zavrna 5

U dječjem vrtiću u Malinskoj su u utorak, 23. svibnja 2017. djeca imala priliku pogledati zabavnu i edukativnu kazališnu predstavu "Pravi prijatelj". Uz šaljive pjesme i putovanje u svijet bajki, zaključujemo kako pravi prijatelj ne treba biti junak iz bajke, već nas on prati, tješi, zabavlja i prava je potpora u našem životu.

malinska predstava 1 malinska predstava 2 malinska predstava 3 

Obilježili smo Tjedan otvorenih vrata vrtića

Vrtić u Malinskoj svoja je vrata otvorio predstavom za djecu i roditelje „Neobični cvijet“ u izvedbi djece i odgojiteljica. U suradnji s Nedeljkom Vučetićem i TZ Općine Malinska- Dubašnica u centru Malinske sadili smo cvijeće, a pridružili su nam se direktor Toni Kraljić i komunalni djelatnik. Općina nas je počastila krafnama i sokovima te im se od srca zahvaljujemo. Komunalno društvo pomoglo nam je pripremiti vrtićki povrtnjak i vrtove za sadnju povrća i cvijeća, a roditelji su doprinijeli donošenjem vrtnog alata.

U sklopu aktivnosti „Jedemo zdravo“ djeca su od voća i zobenih pahuljica izrađivala voćne ražnjiće, sokove, smoothije i kekse koje su posjetitelji mogli degustirati.

Uz dijeljenje eko letaka prošetali smo do plaže u Malinskoj, ali zbog loših vremenskih uvjeta nismo mogli provesti eko akciju čišćenja plaže „Plavu čistku“.  

Zahvaljujemo roditeljima koji su nam se pridružili te lokalnoj zajednici koja nas već tradicionalno podržava u raznim aktivnostima. Posebna zahvala načelniku Robertu A. Kraljiću što nam se pridružio u šetnji, a također i za kontinuiranu podršku u radu.

Zadovoljni smo atmosferom, aktivnostima i brojnim posjetiteljima te se nadamo da će se isto ponoviti i sljedeće pedagoške godine otprilike u isto vrijeme, ali na drugom mjestu- u novom vrtiću. 

tov malinska 1 tov malinska 2 tov malinska 3 tov malinska 4 tov malinska 5 tov malinska 6

Posjetili smo Gradsko kazalište lutaka Rijeka i uživali u predstavi "Ježeva kućica".

malinska jeeva kuica

Za mesopust prošetali smo Malinskom...

mesopust malinska mesopust malinska 1

Pratimo gradnju novog vrtića, a posjetili smo i našu buduću školu...

Posjetili smo školu i pratimo gradnju novog vrtića

Božićna radionica s roditeljima u vrtiću

malinska b1  malinska b2 malinska b3 malinska b4

Pridružili smo se humanitarnoj akciji "Za Roka" izradivši božićne čestitke i ukrase za koje će se prikupljati prilozi na humanitarnom koncertu u Srednjoj školi u Krku, a u organizaciji Osnovne škole "Fran Krsto Frankopan".

malinska- za roka

malinska- za roka1

 

Posjetio nas je i obradovao Sv. Nikola...

Sv. Nikola u vrtiću

Povodom obilježavanja Dječjeg tjedna organizirali smo mnoge zanimljive aktivnosti...

Dječji tjedan

 

Uživali smo u kazališnoj predstavi i naučili puno o vrijednosti prijateljstva...

Kazališna predstava "Veliko putovanje maloga puža"