Obavijesti i korisni sadržaji

bus

PREDAVANJE ZA RODITELJE

Pozivamo sve roditelje čija djeca pohađaju Dječji vrtić "Katarina Frankopan" na predavanje za roditelje  na temu

"DOZVOLA ZA DJEČJU ZNATIŽELJU".

Predavanje će se održati u matičnom vrtiću u Krku u ponedjeljak20.2.2017.  u vremenu od 17,30 - 18,30 sati.

Predavač:  prof. Anica Žužić, psihologinja.

Pozivamo sve roditelje koji žele saznati zašto i kako mogu održati i podržati prirodnu dječju znatiželju da nam se pridruže !

boina estitka

Dragi roditelji,

u nastavku možete pročitati članak o organizaciji ovogodišnjeg blagdanskog druženja s roditeljima u vrtiću u Krku. Veselimo se suradnji i neformalnom druženju!

Obilježavanje blagdana u vrtiću u Krku

Sa zebrom sigurno u školu

Za predškolce svih naših vrtića HAK u suradnji s MUP-om provodi edukaciju djece "Sa zebrom sigurno u školu".

Iako svakodnevno u vrtiću učimo kako se pravilno ponašati u prometu, ova nam je edukacija potvrdila važnost teme i proširila znanja.

Zahvaljujemo HAK-u i MUP-u na uvijek ugodnoj i korisnoj suradnji!

hak1

 

hak2

hak3  

 

Obavijest o edukaciji predškolaca u području zaštite i spašavanja

U našim je vrtićima u tijeku edukacija djece u godini prije polaska u školu u području zaštite i spašavanja, koju provodi Područni ured za zaštitu i spašavanje Rijeka. Tijekom predavanja djecu će se kroz animiranu prezentaciju upoznati sa:

- postupcima i radnjama u slučaju prirodnih i drugih nesreća

- jedinstvenim brojem za žurne službe- 112

- ulogom žurnih službi (vatrogasci, policija, hitna pomoć, HGSS) 

EDUKACIJA HGSS PG 07.12.2016 3

 

EDUKACIJA HGSS PG 07.12.2016 12

EDUKACIJA HGSS PG 07.12.2016 18 

EDUKACIJA HGSS PG 07.12.2016 25

EDUKACIJA HGSS PG 07.12.2016 30

Održana edukacija odgojitelja

U Maloj vijećnici Grada Krka održana je edukacija za odgojitelje "Praćenje razvoja djece i planiranje uz pomoć razvojnih mapa". Voditeljica edukacije bila je Esmina Skopljak, mag. predškolskog odgoja, edukatorica Udruge "Korak po korak". 

Ova je edukacija produbila već postojeća znanja odgojitelja na temu vođenja razvojnih mapa djece te je pružila dobar model rada koji odgojitelji mogu prilagoditi vlastitoj praksi. Razvojne mape djece služe pvenstveno djeci kao ogledalo njihovog razvoja, aktivnosti, života u vrtiću, a također će nam poslužiti u ostvarivanju suradnje s roditeljima i prenošenju kvalitetnih informacija o životu djeteta u vrtiću.

razvojne mape 1  razvojne mape 2 n

 

                                                       razvojne mape 3

Radionica za odgojitelje- tehnika filcanja vune

Opširnije u nastavku.. Radionica filcanja vune

Molimo roditelje da prije upisa djeteta u vrtić obave stomatološki sistematski pregled prilikom kojeg će stomatolog popuniti dolje priloženi obrazac. Popunjeni obrazac potrebno je donijeti na inicijalni razgovor prilikom potpisivanja ugovora za upis djeteta.

 obrazac za stomatološki pregled

Ukoliko ste zainteresirani za upis djeteta u vrtić tijekom pedagoške godine potrebno je obratiti se voditeljici vrtića u koji želite upisati dijete. U ispod priloženom obrascu prijave navedeni su dokumenti koji su potrebni za upis djeteta. Prijavu također možete dobiti u vrtiću. 

prijava za upis u vrtić

Ove će se pedagoške godine program predškole odvijati u razdoblju od 01. veljače do 31. svibnja 2017. na način da će djeca pohađati redovne vrtićke skupine u pripadajućem vrtiću. Prijave za program predškole voditeljice vrtića zaprimaju tijekom čitave pedagoške godine.

prijava za upis u predškolu

U nastavku možete pogledati vrtićki jelovnik Jesen- zima koji je aktualan od 24. listopada 2016., a promijenit će se u travnju 2017. Jelovnici se izmjenjuju jednom tjedno odnosno četiri puta mjesečno, a napisani su od strane Zavoda za javno zdravstvo PGŽ.

jelovnik vrtića

 

Radio vrtić

I ove ćete pedagoške godine, od djece iz matičnog vrtića u Krku, čuti mnogo o temama koje su aktualne u našem svakodnevnom odgojno-obrazovnom radu!

Više...